«Newsfeeden» min på Facebook som det heter på trøndersk, flommer nesten over – bokstavelig talt, av folk som på død og liv skal «utfordre» hverandre til å bade i sjøen. Ser ut som dette fjotteriet er blitt en ny trend! Kanskje dette er noe som på sikt tar over etter alle de «trivielle» og meget informative «hva-jeg-skal-spise-til-middag-og-hva-jeg-har-spist-og-jeg-har-vært-på-potta»-statusene.

IMG_2515

«Norges Tøffeste»! Her er jeg avbildet sammen med deltakerene i reality-serien på NRK med samme navn som jeg var så heldig å få være med på innspillingen av. Bildet er tatt på premierefesten. Jeg var «General» for disse ungdommene under innspillingen; og de måtte bade litt de også, på direkte ordre fra meg. Og de likte det slett ikke! Men de var tross alt frivillig med i en konkurranse; bading i iskaldt vann var en del av det de måtte i gjennom.

Jeg ser at «loopen» over badende «tøffinger» stadig vokser; og det er noenlunde samsvar mellom kjønnene. Jeg noterer meg også at folk som er kommet i «sin beste overgangsalder» er i flertall; det er vel kanskje forståelig at de vil vise at de fremdeles er litt «tøffe» de også. Og jeg skal vedde på at genitalia hos de fleste av disse «badekarene» ser ut som en «stabel med stoppskiver», for å sitere en kamerat av meg; i flere timer etter seansen. Hvordan genitalia til «nymfene», altså den kvinnelige delen av disse «tøffingene» ser ut eller arter seg etter en tur i iskaldt vann; tør jeg nesten ikke tenke på. Men jeg vil tro at synet vil minne om et innskrumpet kjeftament uten gebiss.

«Tagging» av navn i Facebook-matrisen er flittig brukt for å sende utfordringen videre; for på den måten å plage flest mulig til å følge etter i denne fantastiske utfordringen.
Det er rart med oss mennesker; når vi har utført noe som er ubehagelig selv, så har vi en nesten sadistisk glede av å se andre gjøre det samme. Og jo mer nestemann sliter; jo bedre er opplevelsen for den som HAR vært gjennom det samme.
Og det er klart; det er jo noe å snakke om når man treffes og tar en øl eller et glass sur vin, kanskje er det enda bedre å snakke om hva man har vært i gjennom hvis den man sendte «utfordringen» til ikke har maktet å gjennomføre…..
 
Imidlertid; mens enkelte driver å «freser, pruster og brøler» i iskaldt vann; så tar jeg meg en god og varm dusj, og koser meg med en øl og godt brennevin til helgen.
 
Jeg vil heller anbefale folk som løper rundt mer eller mindre halvnakne i fjæresteinene i iskaldt vann om å omsette betydningen av den nordnorske varianten av drinken «Sex on The Beach» i praksis; den som heter «Pul meg i fjæra»! Bedre dét enn å risikere hjerteattakk under bading.
 
Slik jeg ser det; så må det gjelde livet til noen som jeg liker som holder på å drukne, eller at jeg høyst ufrivillig kommer opp i et forlis til sjøs, før jeg skal, eller kunne finne på å senke mitt legeme helt eller delvis ned i iskaldt vann. 
 
Den siste frasen er stjålet fra salige Arkimedes…
 
Med ønske om en god helg og en positiv hygiene-opplevelse!
 
Best regards;
 
Helge W.   (The Boss)