Jeg er ikke sint; bare veldig, veldig skuffet. Skuffet over det engelske kongehuset. Som til tross min iherdige og utrettelige, totalt uselviske innsats for å fremme familien Mountbatten Winsdor sine interesser her i landet, ikke nedlater seg til å ta mitt navneforslag til den nye tronarvingen ad notam!

Jeg foreslo at navnet på den nye prinsen og fremtidige arvingen til det britiske samveldet skulle lyde «Charles Edward George Torwald». Dette navnet ville, som tidligere nevnt, vært en heder til de alle de «store» i engelsk historie, også «The house of Tudors» stolte tradisjoner ville blitt ivaretatt. Og; ikke minst, gutten ville vært en stolt bærer av navnet til en norsk hedersmann og statsmann som jeg ser opp til og respekterer.

Skuffet 

Men hva velger de å gjøre? Jo de gir gutten det totalt idiotiske navnet «George Alexander Louis»! For å sammenligne med tipping så føler jeg det som jeg har fått «10 rette» og en premie på kr. 800,- mens den som har fått «tolv rette» har vunnet millioner. Grunnen til at jeg føler jeg har «10 rette» er selvsagt at de tar med navnet «George» fra mitt forslag. Skulle bare mangle også. Så den «kjøper jeg»!
 
Men jeg fatter ikke hvorfor de har valgt å gi gutten navnet «Louis». Er dette for å hedre opphavet, altså faren til den siste FRANSKE kongen som ble kalt «Ludvig Filip av Frankrike». Hans far het Louis Philippe Joseph og var hertug av Orléans. Denne siste kongen av Frankrike var imidlertid den mest anstendige av hele buketten med franskekonger. Han stakk av til England etter februarrevolusjonen under psevdonymet «Mr. Smith» den 24 februar 1848;  da han ikke ville ende opp under giljotinen, som navnebroren Ludvig XVI og kona Marie Antoinette gjorde. Er det for å minnes denne feigingen som skjulte seg som en rev i et hi i England da det ble «for varmt for ham i hjemlandet?
Det MÅ være på grunn av dette; det er såvidt meg bekjent ikke en kjeft av britiske, mannlige monarker som har båret navnet «Louis» siden kongene Offa, Egbert eller Ethelwulf regjerte!
 
Jeg fatter ikke at det går an at det engelske kongehuset kan synke så dypt! Har de også fullstendig glemt napoleonskrigene og denne bestialske, ovennevnte giljotinen. Har de glemt at så å si alle engelskmenn har gått rundt og kalt franskmenn for «froske-etere»? Noe som forsåvidt inneholder en «sneis» sannhet, da franskmenn av en eller annen grunn eter froskelår med den største selvfølgelighet. Tilgi meg denne lille avsporingen…
 
Det som også KAN være en forklaring er at en eller annen tosk i det engelske kongehuset er så opphengt i jazz at de vil hedre trompetisten og legenden Louis Armstrong. Jeg håper de da er klar over at hans fulle navn var Louis Daniel Armstrong, men at han gikk under kallenavnet «Satchmo», som er en forkortelse for «satchelmouth» pga. sitt brede smil. Eller; for å si det på godt norsk: han var storkjeftet! 
 
Navnet «Alexander» kan inneholde så mangt. Det KAN tendere mot at de har hatt «Alexander den Store» i tankene her, uten at jeg kan være sikker. I såfall synes jeg de har gjort nok et dårlig valg. Denne «Alexander den Store» var som de fleste av oss vet en skikkelig «hardass» som drev og kriget og laget kvalm i 12 sammenhengede år, før han kreperte av malaria eller tyfoidfeber. Han var riktignok utrolig intelligent og kunnskapssøkende, han maste omtrent livet av alle lærde han kunne få tak i, men han var også iflg. mange historikere antikkens svar på både Napeoleon og Hitler, to personligheter som ikke akkurat har vært «buddies» av Det Britiske Samveldet.
Derfor er det ufattelig for meg at de velger å gi gutten navn etter en despotisk krigerkonge, som til alt overmål drepte vennen Kleitus i raseri mens han var drita full! De burde tenke på at en slik kobling kan henge ved et kongsemne i negativ forstand.
 
Imidlertid så både håper og tror jeg at de har hatt de tre skotske kongene Alexander den I, II, og III i tankene, selv om også disse vekker noen ugne følelser hos meg. Den første av dem var kalt for «Den rasende», han var kjent for å være ydmyk overfor de geistlige, men en hensynsløs, brutal Satan av en fyr overfor alle andre som han glatt betegnet som «undersåtter». Den andre av disse «Alex’ene» lagde masse Helvete for Norge, da han mente at de ytre vestlige øyene utenfor Skottland ikke tilhørte Norge. Derfor forlangte han å kjøpe dem. Da han fikk nei, så førsøkte han gjennom nærmest tuskhandel å forpurre samarbeidet med Norge. Under en seilas for å angripe de norrøne territoriske øyene, så får han feber og kreperer, hans sønn på 8 år blir da den tredje «Alexander» som blir konge over Skottland. 
 
Denne guttungen bestemmer seg for, når han blir kjønnsmoden; å fortsette der faren slapp for å få tak i disse øyene. Dette fører til at Kong Håkon (oppkalt etter min far) blir så forbannet at han utlyste «leidang» (en ordning for å få vanlige folk til å utruste og bemanne skip) og satte til havs vestover med den største flåten som noengang har vært og antakelig noensinne kommer til å bli mobilisert fra Norge. Han forbannet seg på at han skulle ta en alvorsprat med denne skotske-kongen. Slu som denne Alexander var; så uthalte han alt til og ventet til høststormene skulle begynne. Kong Håkon ble til slutt så forbanna at han bestemte seg for å angripe; et helvetes uvær slo til samtidig og ødela flere av skipene hans, og vi husker dette som «Slaget ved Largs» i oktober 1263. Resten er historie… 
 
Jeg har forøvrig selv vært i Largs; noe som fotomontasjen nedenfor illustrerer. Årsaken til besøket var todelt; jeg ville hedre navnet etter min far, og samtidig drive promotering for Andreas Evensen sin VM-kamp i profesjonell boksing mot skotske Ricky Burns i desember 2010. Skottene gjorde forøvrig alt for å sabotere oss også, slik at jeg vet godt hvordan Kong Håkon hadde det…… 
 
Largs
 
 
Det KAN være at det engelske kongehuset velger å «gi skottene» denne anerkjennelsen, ved at en fremtidig samvelde-konge skal bære en skots konges navn….jeg vet ikke, men jeg vil anta det. Det er mange i Skottland som har sagt til meg; du er ikke i England nå; du er i Skottland! De er beinharde slik. Skottene er skikkelige, herlige tøffinger, som ALDRI ville dolket en idealist som meg i ryggen etter en slik innsats som det jeg har gjort for det engelske kongehuset.
 
For å sitere Kjell Bondevik:
 
«Eg er djupt såra og vonbroten»!
 
Sitat slutt; og dermed mitt engasjement for det engelske kongehuset! 
 
Og hele denne pompøse, oppblåste Mountbatten Windsdor-familien kan heretter seile sin egen sjø!
 
De har mistet en mektig alliert… 
 
Heretter kan de «lene seg på» denne Totland, som er «ekspert» for TV2… Jeg fatter forresten ikke hvor alle disse «ekspertene» kommer fra!
 
Det være seg boksing eller kongehus, en eller annen kommer ALLTID på banen og kaller seg for «ekspert» såfremt noen så mye som setter opp et kamerastativ i begge disse sammenhengene. 
 
 
Nok om det; det engelske kongehuset har tatt sitt valg.
 
Og de får en ganske annen virkelighet fra nå av!
 
I rest my case!
 
 
Best regards:
 
Helge W.   (The Boss)