Da er det et faktum; da er John Arne Riise smidd i hymnens lenker. Om han har vært gift før, aner jeg ikke. Jeg aner heller ikke hvor mange forhold han har bak seg. Jeg er på generell basis ikke opptatt av sånt. Stort sett så gir jeg «jevnt faen» i kjendiser. Jeg snakker til dem hvis jeg i «embeds medfør» treffer på noen og situasjonen tilsier at det er adekvat å snakke til dem. Ellers så oppfører jeg meg ut ifra normal høflighet; helt enkelt!

Photo by Minna Hatinen

 

 

 

 

 

 

 

Siden jeg ikke har rettigheter til noen bilder av John Arne Riise; så legger jeg ved et bilde fra det jeg driver med; nemlig profesjonell boksing. Dette kun for å «sprite opp» saken. Bildet viser en annen som har tatt tøffe valg her i livet for å oppnå sine mål; nemlig tromsøgutten Arne Ernstsen. På bildet ser vi han gi sin polske motstander Daniel Urbanski en skikkelig høyre-hook i sin forløpig siste kamp den 17. mai i Finland.

Photo by: Minna Hatinen.

 
Jeg kan bare konstantere at John Arne Riise ihvertfall har fått maks oppmerksomhet rundt bryllupet sitt. Til manges uttalte forargelse, uten at jeg helt skjønner hvorfor. Man skulle nesten tro at mannen er en småkriminell tulling, slik som enkelte fremstiller ham på sosiale medier. Dette bekrefter bare enda en gang «kortidsminnet» til befolkningen.
 
Joda; det skjer viktigere ting i verden enn et kjendisbryllup; for eksempel så drepes det folk på «regulær basis» i kriger og konflikter overalt i denne verden. Sammenlignet med dette så er kanskje klesskapet til John Arne Riises tilkommende mindre viktig, jeg ser den.
 
Men helt siden jeg begynte på få med meg hva som skjer i verden; og det begynner å bli en del år siden, så har nyhetsbildet også vært fullt av katastrofer, kriger, sult, mord, drap og resten av verdens totale faenskap i alle former og varianter. Vi har «akket og uffet oss» i snart 45 år (den perioden som jeg evner å huske) og «svineriet» har ikke akkurat avtatt! 
En merkbar forskjell på krig og dævelskap nå og da jeg var guttunge; er at nå har også Norge begynt å engasjere seg i såkalte «fredsoperasjoner» under fjerne himmelstrøk. Dvs. at vi har begynt å sende våre beste soldater og toppmoderne materiell for å bombe «gørra» ut av folk som er definert som en trussel for vår velstand. Er dette riktig eller feil? De lærde strides; jeg er ihvertfall glad jeg ikke skal gi et fasitsvar på dette.
 Satt opp i mot alt dette, og all faenskap vi daglig ser i nyhetene, så er det pinadø bra at vi får et kjendisbryllup i ny og ne som vi kan fryde eller irritere oss over.
 Tilbake til John Arne Riise. Og til «kortidsminnet» til folk. Og tilbake til de av befolkningen som elsker fotball. De burde ihvertfall huske hvem John Arne Riise er, og hva han har utrettet for Norge og for de klubbene han har spilt for på fotballbanen. Nå er jeg ingen fotballekspert; men jeg har fått med meg såpass mye at som fotballspiller og personlighet innenfor den idretten han har viet livet sitt til, så er det slett ingenting latterlig over ham! 
Såvidt jeg husker så foretok han noen steintøffe valg tidlig i livet; som gjorde ham istand til å skape seg et navn og et image som han ser ut til å leve greit av og med.
De ferdigheter han har opparbeidet seg innenfor fotballen og det han har utrettet har slett ikke kommet gratis. Det er synd at så mange ser ut til å ha glemt det.
Og ihvertfall synd at de har glemt det på bryllupsdagen hans!
Så for min del så synes jeg det er på sin plass å gratulere John Arne Riise hjerteligst med dagen!
Jeg håper han får et langt og lykkelig samliv med sin utkårede og at de blir svingamle sammen!
Best regards:
 
Helge Wærøy   (The Boss)