Da har jeg offisielt innledet påskeferien! Den varer frem til neste tirsdag! Og i denne perioden har jeg tenkt å drikke opp minst 50 liter øl og 8-10 flasker whiskey, altså ikke skotsk whisky, men amerikansk whiskey eller bourbon som dette brennevinet også blir kalt. 
 
Jeg liker basisen av mais og rye best, de to kornsortene som anvendes i amerikansk whiskey. Jeg liker også det faktum at det er lovpålagt i USA at whiskey skal lagres på nye fat av hvit eik. Til sammenligning bør man huske på at de forbanna, gjerrige skottene skaffer seg brukte eikefat som har vært brukt i alkoholproduksjon før. Og ikke nok med dét; de bruker dem pinadø en 3-4 ganger før fatene ender som hagemøbler eller eikeflis som blir solgt. Makan til «grådig-peiser»!
 
Selfie på dass
 
SELFIE PÅ DASS
Det er så moderne med såkalte «selfies» i dag; dvs bilde tatt av en selv; så jeg ble skikkelig inspirert etter en 12-15 halvlitere pils på «Mama Rosa» på Melhus. På dassen der henger et speil som har bilderamme, noe som førte til idéen. Nå ser jeg også at bildet passer godt i disse påsketider, der vi fester og  minnes Jesus, korsfestelsen, oppstandelsen og det evige liv. Det er et aldri så lite sakralt preg over dette bildet; dels på grunn av rommet, det hvite lyset og stillheten. Og dels fordi det ser ut som jeg holder en liten bønnebok/salmebok. Men det er nok min eminente iPhone 5s og dens beskyttelsescover dere ser. Jeg har heller ikke bruk for salmebok; av den enkle grunn at da jeg gikk på grunnskolen så ble vi plaget til å pugge alle disse jævla salmene, noe som førte til at jeg husker de fleste av dem den dag i dag!
 
 
Som sagt; når det gjelder whiskey så liker jeg meget godt å kose meg med god bourbon, da dette brennevinet appellerer til den franske delen av meg (har slekt fra Orleans-traktene) pluss at jeg er veldig glad i «cajun-country music». Og da passer det ypperlig med f.eks «Makers Mark», en av de beste bourbon-merker som finnes. Vinmonopolet har sluttet å importere «Old Grand-Dad», en såkalt «tennessee-whiskey» som jeg drakk mye av i yngre dager. Hvorfor de ikke importerer dette merket lenger; ja, «det er det bare svina som vet» som en kamerat av meg så elegant uttalte det!
Men det er klart; i en nasjon som er befolket av mennesker som drikker «Upper-Ten» og annen «flybensin» så finner pampene på toppen fort ut at det greier seg med et magert utvalg! «Ola Dunk» drikker også som kjent «rett  fra dunken», en nytelse av alkohol som for meg er like blottet for finessé som måten en gammel grabukk praier en prostituert på gata!
 
Så i år blir det piandø ikke mye traving på ski; ei heller skal jeg tilbringe tiden i den solen som eventuelt måtte komme. Ikke faen om jeg skal bli inntørket som et gammelt pungskinn i trynet lenge før jeg kommer til skjels år og alder. Det er noe med hele dette forbannade «snø-påskefjell-ski-grilling av pølser-eting av appelsin-ute i det fri-hysteriet» som byr meg kapitalt imot!
 
Påsken er tid for å minnes en ung jøde som ble spikret opp på to treplanker, hang der til både han og de to røverne som hang på hver sin side av ham kreperte; ble blåst liv i igjen av den Allmektige (hans far) og feis til Himmels et stykke ute i mai, antakelig med et smell! Jeg synes jeg skylder både kirken, min oppdragelse og ettermælet til denne unge mannen at dette blir feiret skikkelig. Han satte tross alt livet på spill for det han forfektet og trodde på. Hadde han ikke tilfeldigvis hatt en far med relativt «spenstige evner»; så hadde han krepert for alvor også! Slikt kaller jeg mannsmot! 
 
Hva er da bedre for å hedre denne staute, unge mannen, enn å sitte i ro; begynne dagen med godt øl og god musikk, gi faen i alt og alle og gå løs på brennevin etterhvert. Vi bør alle huske på at da Jesus var honorær gjest i et bryllup, der de festet i så mange dager at de gikk lens for drikkevarer; så laget han likegodt den edleste vin av simpelt brakkvann. Jeg har en mistanke om at faren sto bak dette også.
 
En litt artig digresjon når det gjelder Jesus; det går hardnakkede rykter om at han hadde stor nytte av sin far når han skulle utføre mirakler. Da han var nærmest for «lærling» å regne på miraklefronten; så gjorde han en fatal feil i rén beflippelse. Han skulle hjelpe en fyr som var lam fra livet og ned med å få igjen førligheten i beina. Noe gikk galt under forbønnen, med det til resultat at mannen som var lam fra før også ble blind! Det ryktes at også da grep faren inn rimelig kjapt.
Vi har også sett lignende eksempler på slike ritualer som går alldeles til Helvete i våre dager. Vi hadde en viss «broder» for noen år siden som rådet en dame til å kaste krykkene, med det til følge at kvinnemennesket brakk lårhalsen…
 
Jeg har selv vært på en «seanse» eller et «bønnemøte» i mine yngre dager; jeg ble rett og slett lokket dit av noen bramfagre damer eller fristerinner som jeg følte at jeg hadde brukbar «los» på! Og under denne, la oss kalle det gudstjenesten, så spratt folk opp; én etter én og «talte i tunger»; noe så inn i gamperæva at han som var oppnevnt til tolk ved alteret ble både svett og forvirret.
Han ble enda mer forvirret da det ble min tur til å tale i tunger. Han fikk rett og slett ikke med seg at jeg nøyde meg med å ramse opp et par sider med bøyning av franske verb i person, tid og modi!
Når vi vet at franske verb bøyes i modiet indikativ: presens, fortid (perfektiv og imperfektiv), og futurum; i modiet konjunktiv: presens og fortid; og i modiet imperativ….og når jeg da hadde ramset opp dette en stund; så ble stakkaren ved alteret fullstendig utmanøvert! Han gikk rett og slett tom for bibelsteder som var brukbare, med det til følge at han begynte å bable uforståelig!
 
Halvfull og full av faen som jeg var, så holdt jeg på å le meg fordervet! For å si det forsiktig; så var det en helsikes gudstjeneste!
 
Vi kan også i påsken sende et par tanker til Judas Iskariot, som solgte sin sjel og forrådte Jesus for 30 sølvpenger i den prossessen som førte til at Jesus ble spikret opp på disse plankene de kalte for et kors. Vi ser Judas sin likemann mange steder i dag, folk som selger sjela si for penger! Og de fleste av hans likemenn taper i likhet med Judas som regel også. Selv om lønna i dag kan være større enn 30 sølvpenger. 
 
Men altså; folk kan gampe rundt på «påskefjellet» på jakt etter «brunfargen» så mye de vil for meg! Vi lever i et fritt land! Jeg skal ihvertfall ha fred, ro og ettertanke!
 
Så skål for Jesus, påske, slekt og gode venner; og til Helvete med avholdsfolket og bedehuskulturen!!
 
 
Best Regards;
 
Helge W.   (The Boss)